Džoker

Prošlo je mesec dana od izbora u Beogradu ali i dalje se vode polemiko da li vladajuća koalicija ima većinu tj. da li će je dobiti ili idemo na ponavljanje izbora.

Da skratimo rialiti koji je za javnost, vladajuća koalicija ima većinu ali je pitanje da li će upotrebiti svoga „džokera“. U stvari i nije pitanje jer sve zavisi od razvoja situacije u gradu ili ti da li će ponavljanjem izbora vladajuća koalicija dobiti svoju većinu bez ikakvih koalicija što im je i primarno. Ukoliko ustanovi da ponavljanjem izbora nema većinu izvućiće svog „džokera“ i pored realnih nepravilnosti koje će svakako ući u istoriju izbora u Beogradu i koje će biti jedna od zanimljivih priča o prestonici i jedinstvenoj trafo stanici koja je imala dobar broj glasača i stanara.

Tako da ovaj rialiti koji se pravi je samo skretanje pažnje sa ostalih tema kojih ima mnogom a svakako glavni da se zaboravi kako su izgledali izbori.

Ukoliko i dođe do izbora u Beogradu vladajuća koalicija će morati da nađe novog kandidata jer ovaj nema podršku kod građana. Slično je i kod opozicije koja će ipak morati da nađe mnogo jačeg predstavnika.

Uskoro imamo i opštinske izbore, pa će tu biti veoma zanimljivo jer prema mojim procenama vlast je na korak od gubitaka nekoliko opština u Beogradu gde smatraju da imaju većinu.

Kada je došlo do promena u biračkom telu grada? Kada je predstavljen program do 2027. godine jer sve je u službi samo jednom određenoj kategoriji ljudi.

Pogled sa kule će morati da se preseli dole.

Autor: Aleksandar od Beograda

Ako ste propustili