Dalje od nosa je veliki put

Da li će jedan deo opozicije ostati na okupu? Da li će ući u institucije?

Na neki način pokazalo se da jedan deo opozicije koji se ujedinio na izborima dalo je svoj rezultat, ali nikako nije potrebno zanemariti i okolnosti koje su dovele do ujedinjenja. Mnogo je tereta sada na opoziciji kako od kritika koje i dalje traju zbog sporih reakcija, nedovoljno jasno formulisanog plana i ako hoće da daju privid da sve imaju pod kontrolom. Kontrola je izgubljena onoga trenutka kada su se „žalili“ EU jer su tražili podršku koja, i ako stigne, će biti blaga jer trenutna vlast odgovara svima.

Opozicije neće ostati na okupu, po mom mišljenju, jer znaju i sami zašto na duge staze. Na kratke staze i dalje će biti povremenih protesta koji su samo glas ka glasačima da se i dalje bore. Ipak će morati da se suoče sa činjenicama da trenutno nemaju dovoljno snage ili da budem tačniji da su ispustili snagu koju su imali.

Ući će u institucije, mislim da je greška na duge staze,što će takođe uticati na ujedinjeno okupljanje. I ako su glasovi podeljeni da li ući ili ne ući u institucije pokazaće se vremenom da je ulazak greška po sadašnju opoziciju ali i dobro po budući nastanak nove snage na političkoj sceni.

Tačnije rečeno, ulazak će otvoriti vrata za formiranje novih snaga koje su sigurno potrebne jer većina je željna promena.

Autor: Aleksandar od Beograda

Dodaci

Ako ste propustili