Besplatni preventivni pregledi, od 4. do 10. aprila, ispred opštine Novi Beograd

Gradska opština Novi Beograd i Dom zdravlja Novi Beograd, od 4. do 10. aprila, u terminu od 8 do 15 časova, organizuju besplatne preventivne preglede u pokretnoj ambulanti na platou ispred zgrade opštine.

Pregledi u „Kućici zdravlja“ se ne zakazuju, ali u slučaju da je odziv zaneki od dana predviđenih za pregled veliki, odnosno ukoliko se budu formirali redovi, građani će dobiti termin za pregled tog dana.

Građanima će biti dostupni pregledi u prevenciji kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, oftalmologa, ultrazvučni pregledi, pregledi za žene, penzionere, stomatološki kao i pregledi za decu.

Pregledi će biti organizovani po danima i to:

ČETVRTAK 4. april – Prevencija kardiovaskularnih bolesti, koja podrazumeva merenje telesne mase i određivanje BMI, merenje krvnog pritiska, šećera u krvi, EKG i ultrazvučni pregled krvnih sudova vrata.

PETAK 5. april – Prevencija dijabetesa, obuhvatiće merenje telesne mase i određivanje BMI, krvnog pritiska, šećera u krvi, EKG pregled, pravilnu upotrebu pen-ova, savetovanje o ishrani za prevenciju šećerne bolesti, ultrazvučne preglede krvnih sudova vrata i UZ pregled štitne žlezde.

SUBOTA 06. april – Dan je za penzionere, kada naši najstariji sugrađani mogu da dobiju savete o pravilnom uzimanju terapije, merenje telesne mase i određivanje BMI, merenje krvnog pritiska i šećera u krvi, savete o pravilnoj upotrebi pen-ova, praćenje laboratorijskih analiza posle 65 godina života, savete o pravilnoj ishrani i zdravim stilovima života, kao i UZ abdomena.

NEDELjA, 07. april – Porodični dan, posvećen je prevenciji zdravlja dece i omladine, a obuhvata pregled fizijatra, stomatologa i pedijatra.

PONEDELjAK 08. april – Dan za prevenciju očnih bolesti, kada će građanima biti dostupan besplatan pregled oftalmologa, utvrđivanje dioptrije za naočare kao i pregled očnog dna.

UTORAK 9. april – Dan za žene, koje će moći da obave ultrazvučni pregled dojki, stručno savetovanje kako same da pregledaju dojke, savetovanje o važnosti redovnog ginekološkog pregleda (prevencija karcinoma grlića materice) kao i savetovanje o kontracepciji.

SREDA 10. april – Posvećen je preveniciji zdravlja kod penzionera i omogućiće najstarijim sugrađanima ultrazvučni pregled abdomena, merenje telesne mase i određivanje BMI, merenje krvnog pritiska, šećera u krvi, zatim savete o pravilnoj upotrebi pen-ova, praćenje laboratorijskih analiza posle 65 godina života, savete za pravilnu ishranu i zdrave stilove života, kao i uputstvo o pravilnom uzimanju terapije.

Izvor: Opština Novi Beograd

Ako ste propustili