Trend

Dan opštine Mladenovac 02.08.2024.

Dan opštine Mladenovac obeležiće se sutra, 2. avgusta, nizom kulturnih događaja koji će se odvijati na više lokacija u gradu, saopšteno je iz ove opštine.

U 9 sati u Gradskom parku biće održane radionice dekupaža, slikanja na tekstilu, na staklu, kvilinga, pletenja, heklanja, veza i izrade nakita.

U Gradskom parku i na drugim lokacijama u centru grada u 9.30 sati biće izveden koncert muzičara Mladenovca i Gornje Radgone iz Slovenije.

Izložba fotografija nastalih tokom susreta predstavnika opštine Mladenovac i Gornja Radgona iz Slovenije, a povodom obeležavanja 50 godina prijateljstva i bratimljenja ove dve opštine, biće otvorena u 10.30 sati u Muzeju Mladenovca.

U 12 sati u Gradskom parku biće položeni venci na spomen-česmu.

Svečana akademija Dana opštine biće održana u 16 sati u parohijskom domu Crkve Uspenja Presvete Bogorodice.

Slikarska radionica za decu biće održana u 17.30 sati u Gradskom parku. Istovremeno će na centralnim ulicama biti simulirana situacija u saobraćaju, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja.

U 18 sati biće održan maskenbal i izbor za najlepšu masku. U isto vreme biće odigrana predstava za decu. U nastavku sledi animacija za decu, a zatim i performans na štulama.

Koncert za decu biće izveden u 20 sati.