16.02.2023. – Dnevna i do 12 stepeni

BEOGRAD – Jutarnja temperatura do 1 stepena, a najviša dnevna do 12 stepeni. Do nedelje sunčano sa temperaturama preko 10 stepeni.

RHMZ

Stabilno vreme sa slabim vetrom do petka će usloviti lokalnu pojavu magle u nizijama, po kotlinama i dolinama reka. Uz maglu se očekuje i slab jutarnji mraz, ali će dnevna temperatura biti u porastu.

Najtoplije će biti u petak i za vikend (17 – 19.02.) uz dnevne temperature u većini mesta od 12 do 19 °S. Uslova za slabu kišu u petak i subotu biće samo na severoistoku Srbije, a u nedelju kratkotrajno i u ostalim krajevima. Zapadni i jugozapadni vetar biće u pojačanju, pa se jutarnje magle krajem sedmice ne očekuju, ali će se usled porasta temperature intenzivirati topljenje snega u planinskim predelima.

U noći između nedelje i ponedeljka (19/20.02.) usled pada temperature kiša će preći u sneg prvo u planinskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije, a u ponedeljak ujutro (20.02.) kratkotrajno i u nižim delovima na jugu i jugoistoku zemlje. Tokom dana prestanak padavina. Porast temperature ponovo se očekuje sredinom naredne sedmice.

Ako ste propustili