10 dana

Političke igre oko konstituisanja skupštine su prošle, pa je ostao rok do 1. marta kako bi vladajuća koalicija dobila na vremenu i ako većinu ima, kao što sam i pre govorio. Takođe, sada se dešava i ono što sam takođe najavio, a za šta je kriva isključivo opozicija, stvaranje i osnaživanje manjih stranaka ili ti grupe građana koje su očito pod uticajem vladajuće koalicije.

Ulazak opozicije u skupštinu doneo je, kao što sam i rekao da će se desiti, osnaživanje manjih stranaka od strane vlasti, kako bi na predstojećim izborima pokupili glasove opozicije, po već isprobanom receptu, i već sebi obezbedili većinu u gradskoj skupštini. I opet ću da se ponovim, trenutno namerno osnaživanje manje stranke ili ti grupe građana nije kraj i da će ih biti još. Trenutno namerno smišljeno raspadanja grupe građana kako bi se iskoristio sav marketinški prostor za osnaživanje buduće stranke koja već propagira svoje ideje i kao „čvrst“ stav je ušla u izborni proces. Pošto su se mnogi pitali zašto 1. mart eto im odgovor.

Da li će vladajuća koalicija ponovo staviti istog kandidata? Ja na njihovom mestu to ne bi uradio jer očigledno je da on nema podršku. Moraće da izaberu nekog kandidata koji i nije toliko poznat, a sa druge strane da ima osnovno kućno vaspitanje.

Opozicija ima problem, kao što sam i rekao da će imati. Razmišljaju na kratke staze, a tu je i sujeta koju će morati da prevaziđu ukoliko žele pobedu na izborima koji će uslediti u maju. Neke stvari sam već rekao u prethodnim tekstovima i očigledno sam pogodio šta će biti. Dosta sam se ponavljao i u ovom tekstu, pa neću ponovo da pričam istu priču.

Kako se ponašaju počeo sam ozbiljno da razmišljam da se i sam kandidujem.

Autor: Aleksandar od Beograda

Dodaci

Ako ste propustili