ZBOG ZAŠTITE ZDRAVLjA POTROŠAČA – CVETANOVA ĆUPRIJA BEZ VODE DO DALjEG

U subotu, 23.12.2023. godine prilikom iskopa na lokaciji defekta na vodovodnoj mreži u Cvetanovaoj ćupriji utvrđeno je da u zoni kvara na cevovodu postoji dotok vode fekalnog sadržaja.

U situacijama kada postoji opasnost da je na mestu defekta došlo do prodiranja vode fekalnog sadržaja u instalacije vodovoda neophodno je isključenje svih potrošača sa ulične mreže, kao i dezinfekcija ulične mreže i priključaka.

Sve neophodne aktivnosti Beogradskog vodovoda i kanalizacije koje su predviđene u ovakvim situacijama biće izvedene uz nadzor i u sradnji sa Gradskim zavodom za javno zdravlje Beograda.

Tek nakon dobijanja rezultata analiza fizičko-hemijske i bakteriološke ispravnosti vode stećiće se uslovi za nastavak urednog snabdevanja vodom potrošača.

Zdravlje potrošača i sigurnost snabdevanja vodom nam je na prvom mestu. Zato molimo sve potrošače Cvetanove ćuprije za strpljenje i razumevanje.

Do uspostavljanja urednog snabdevanja vodom, na ovoj lokaciji će biti postavljen dovoljan broj auto-cisterni sa pijaćom vodom za najnužnije potrebe.

Bez vode su potrošači u sledećim ulicama: Cvetanovoj ćupriji od Česmica do Braće Srnić, Pavla Savića, Jovana Belića, Alberta Vaisa, Tome Zdravkovića, Olimpijskoj, Dušana Jakšića, Svete Nedelje, Mihajla Kostića Pljake, Tanaska Rajića, Generala Božidara Jankovića, Slobodana Vitanovića i Starim vinogradima od broja 1 do broja 20.

Ekipe JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ u najkraćem vremenu su otklonile kvarove na vodovodnoj mreži, kao i na kanalizacionoj mreži u Cvetanovoj ćupriji.
U nedelju, 24.12.2023. godine ekipe JKP BVK preduzimaju sve neophodne aktivnosti: demontažu vodomera u ovom području, kao pripremu za dezinfekciju primarnog cevovoda, ispiranje i uzorkovanje vode.
Nakon izolovanja kompletne primarne vodovodne mreže od potrošača, pristupiće se dezinfekciji ulične vodovodne mreže.
Očekuje se da se dezinfekcija završi do kraja dana u ponedeljak, 25.12.2023.godine.
Kako je potrebno da dezinfekciono sredstvo odstoji i cevovodu 24 sata, ispiranje i uzorkovanje cevovoda možemo očekivati u utorak, 26.12.2023. godine.

NAPOMENA: U slučaju da se u ovom periodu na slavinama potrošača pojavi voda NI U KOM SLUČAJU JE NE TREBA KORISTITI, kako za piće i pripremanje hrane, tako i za sve druge potrebe u domaćinstvu.

Izvor: JKP „Beogradski vodovod i kanalizacije“

Ako ste propustili