Trend

Uzimala po 220 evra na ime uplata premija osiguranja života

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, UKP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su M. V. (1980), zaposlenu u jednoj osiguravajućoj kompaniji – filijala u Kruševcu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Kako se sumnja, M. V. je, u periodu od 2010. do 2020. godine sačinila ponude za zaključenje ugovora o osiguranju života sa dva klijenta i po osnovu izdatih polisa životnog osiguranja na njihovo ime, ona je, u navedenom periodu, svakog meseca uzimala po 220 evra na ime uplata premija osiguranja života.

Umesto da primljene iznose redovno uplaćuje na račun osiguravajuće kuće, osumnjičena je to samo sporadično činila, a deo novca prisvajala za sebe čime je pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 23.810 evra i za ovaj iznos oštetila osigurana lica.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu, saopštili su iz MUP-a.