Trend

Uhapšene tri osobe zbog primanja mita

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije uhapsili bivšu zaposlenu u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu D. R. G. (1971) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo primanje mita.

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapšene su i S. M. (1990), zaposlena u istoj bolnici, kao i S. D. (1952), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično dela primanje mita u pomaganju.

Osumnjičena D. R. G. se tereti za to da je od septembra 2021. do marta 2022. godine kao medicinska sestra zahtevala od jednog osuđenika 800 evra kako bi mu obezbedila mobilni telefon, a koji mu je dostavila uz pomoć medicinske sestre S. M.

Za tu uslugu, osuđenik je u više navrata, u ukupnom iznosu od 62.000 dinara, davao nalog da se sa računa kantine ovaj novac prebaci na račun S. D., majke osumnjičene D. R. G., koja je novac podizala i davala svojoj ćerki.

Osumnjičenim D. R. G. i S. M. je određeno zadržavanje do 48 časova i one su, uz krivičnu prijavu, privedene nadležnom tužilaštvu, dok je S. D. odmah sprovedena u tužilaštvo.