U DZ „VOŽDOVAC“ SNIMANjE PACIJENTKINjA NA NOVOM DIGITALNOM MAMOGRAFU POSLEDNjE GENERACIJE

U Domu zdravlja „Voždovac“ možete obaviti preventivne preglede koji podrazumevaju snimanje pacijentkinja na novom digitalnom mamografu poslednje generacije, a u okviru oportunog skrininga. U nedelji Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke koji se obeležava od 20. do 26. marta, DZ “Voždovac” u organizaciji Tima za koordinaciju programa organizovanog skrininga, Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, sprovodi preventivne preglede koji su itekako važni za zdravlje pacijenata.

Mamografiju mogu zakazivati samo žene starosti od 45. do 69. godina života, kao i žene posle 40. godine života, koje u svojoj porodičnoj anamnezi imaju blisku srodnicu obolelu i lečenu od raka dojke.

Zakazivanje se vrši na broj telefona 011/308-0561 u toku svakog radnog dana u periodu od 12:30 do 18:00 časova, a sve u skladu sa mogućnostima odeljenja rendgen i UZ dijagnostike, uz strogo pridržavanje Zakona o zaštiti od jonizujućeg zračenja, a sve u svrhu bezbednosti kako naših sugrađanki, tako i zaposlenih na Ro odeljenju.

Izvor: Beogradske vesti / opština Voždovac

Foto:Ilustracija/pixabay

Ako ste propustili