Turistička organizacija Leskovac uputila izvinjenje zbog plesa na gradskom trgu

Turistička organizacija Leskovac uputila je izvinjenje zbog plesa na gradskom trgu tokom Dečjeg karnevala koji je izazvao negativne reakcije u javnosti nakon što se jedan deo snimka pojavio na društvenim mrežama.

Turistička organizacija Leskovac saopštila je da s obzirom na mnogobrojne reacije na društvenim mrežama i portalima, povodom nastupa akrobatske grupe „USB“ iz Niša na “Karnevalu Leskovac” osećamo potrebu da damo sledeće saopštenje:

„Akrobatska grupa „USB“ iz Niša učestvovala je na Festivalu vatre na “Karnevalu Leskovac” peti put za redom. Četiri prethodna nastupa izazivala su odeševljenje kod publike, te su i peti put angažovani od strane nas kao organizatora manifestacije.

Po prvi put deo njihovog performansa je bio sporni plesni nastup. Kao dugogodišnji saradnici, misleći da će njihov nastup kao i prethodnih godina biti na visokom profesionalnom nivou, na naše veliko iznenađenje, izvedena je plesna tačka gde smo i mi kao organizatori bili iznenađeni onim što smo videli.

U momentu smo razmišljali da prekinemo sporni nastup, ali takvim prekidom, smatrali smo da bi smo izazvali još veći skandal i pometnju u programu.

Ovom prilikom osećamo potrebu da se izvinimo građanima Leskovca i široj javnosti i da zamolimo za razumevanje za sporni nastup za koji osećamo moralnu odgovornost.

Nakon četvorogodišnje saradnje, a šodno problemu koji su napravili na petom nastupu u Leskovcu, obaveštavamo Vas da se akrobatska grupa USB iz Niša iz gore navedenih razloga nikada više neće pojaviti na Karnevalu Leskovac.“

Izvor: Turistička organizacija grada Leskovca

Foto: Ilustracija / Aleksandar od Beograda

Ako ste propustili