Tokom vikenda besplatno odnošenje kabastog i elektronskog otpada

Besplatno odnošenje kabastog i elektronskog otpada i ovog prvog vikenda u mesecu, 7. i 8. oktobra, organizuje JKP „Gradska čistoća”.

Beograđani svakog prvog vikenda u mesecu mogu da odlože svoje nepotrebne kabaste i elektronske predmete, poput kauča, ormara, komoda, stolova, starih televizora, računara, frižidera, šporeta i drugih kućnih aparata pored najbližih kontejnera ili ispred svojih dvorišta, odakle će ih ekipe „Čistoće” u potpunosti besplatno ukloniti.

O količini otpada i lokaciji na kojoj će sugrađani odložiti kabasti i elektronski otpad potrebno je da obaveste Servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11-0-11, radnim danima od 7 do 22 časa i subotom od 8 do 14 časova, ili na brojeve telefona na pogonima „Gradske čistoće” u opštinama u kojima žive, i to radnim danima i prvog vikenda u mesecu od 6 do 13.30 časova.

Ostalim danima u mesecu građani mogu na dva načina odložiti svoj kabasti i elektronski otpad, i to tako što će ga sami odneti na pogon Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” u opštini na kojoj žive, svakog radnog dana od 8 do 13.30 časova, ili tako što će pozvati ekipe „Gradske čistoće” na pomenute brojeve telefona i obavestiti ih o količini otpada i mestu na kojem su ga odložili. Ekipe JKP-a „Gradska čistoća” će doći i ukloniti kabasti i elektronski otpad sa prijavljenih lokacija, uz napomenu da se ostalim danima ova usluga naplaćuje

Ako ste propustili