Teroristički napad u tržnom centru u Moskvi

Teroristički napad u tržnom centru u Moskvi.

Najmanje četiri napadača ubila su najmanje 40 osoba, a preko 145 je ranjeno u tržnom centru „Krokus siti“.

Krov tržnog centra je u plamenu, a razni izvori govore da je verovatno na krov tržnog centra bačena bomba.

20.16

FSB je saopštio da je, prema preliminarnim informacijama, u terorističkom napadu u „Krokusu“ poginulo 40 ljudi, a da je više od 100 ranjeno, prenose ruski mediji.

21.00

Kako lokalni mediji javljaju uhapšena je jedna osoba.

21.30

Treća grupa Specijalnih snaga ušla je u „Krokus siti hol“ u Moskvi. Policija je blokirala sve izlaze iz Moskve. Saobraćajna policija vrši nasumične provere duž celog Moskovskog prstena.

21.40

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihailo Podoljak rekao je da Ukrajina nema nikakve veze sa napadom u dvorani „Krokus siti“.

„Pre svega, Ukrajina se više od dve godine bori sa ruskom vojskom. I sve će se u ovom ratu odlučivati samo na bojnom polju. Samo po količini naoružanja i kvalitativnim vojnim odlukama. Teroristički napadi ne rešavaju nikakve probleme“, naveo je Podoljak na platformi Iks.

„Drugo, Ukrajina nikada nije pribegla upotrebi terorističkih metoda. To je uvek besmisleno. Za razliku od, inače, same Rusije, koja koristi terorističke napade u aktuelnom ratu protiv Ukrajine i ranije u svojoj istoriji napala je sopstvene građane da bi pokrenula naknadne „kontraterorističke akcije“ protiv protestnih etničkih grupa. Dovoljno je podsetiti se događaja na Kaširskom autoputu (Moskva) iu Volgodonsku…

I treće, mnogo pre događaja u Crocus_Citi_Hall-u, čuli smo javna upozorenja iz stranih ambasada stacioniranih u Moskvi o mogućnosti ovakvih krvavih ekscesa.

Kao zaključak: nema ni najmanje sumnje da će događaji u Podmoskovlju doprineti naglom porastu vojne propagande, ubrzanoj militarizaciji, proširenoj mobilizaciji i, u krajnjoj liniji, intenziviranju rata. I takođe da opravdaju manifestne genocidne udare protiv civilnog stanovništva Ukrajine…“, rekao je Podoljak.

21.50

Predsednik Rusije Vladimir Putin dao je sva potrebna uputstva u vezi sa onim što se dogodilo u Krokus siti holu u Moskvi, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„U prvim minutima dešavanja u Krokus siti holu, predsednik je obavešten o početku pucnjave. Predsednik stalno dobija informacije o tome šta se dešava i mere koje preduzimaju sve nadležne službe. Predsednik je dao sva potrebna uputstva“, rekao je Peskov, prenose RIA Novosti.

22.13

23.15

ISIS preuzeo odgovornost za teroristički napad.

Ruski mediji tvrde da su u pitanju traženi ljudi poreklom iz Ingušetije.

23.20 – Broj ranjenih osoba u terorističkom napadu na koncertnu halu „Krokus“ u Moskvi porastao je na 145, objavilo je večeras Ministarstvo zdravlja Moskovske oblasti.

VIDEO SADRŽI NASILNE SCENE

https://twitter.com/i/status/1771234606898974776

Foto: Ilustracija / pixabay

Izvor: više novinskih agencija

Ako ste propustili