Šta ako prekršite zabranu kretanja?

Foto:Ilustracija/A.M

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je Vlada Srbije donela odluke čiji je cilj zaštita zdravlja građana, među kojima je i odluka da se od 10 časova zabrani izlazak na ulice građanima starijim od 65 godina u gradovima, kao i starijim od 70 godina u ruralnim i sredinama sa manje od 5.000 stanovnika.

Takođe u periodu od 20 časova uveče do 5 časova ujutru, neće smeti da budu na ulici ostali građani.

Od ove zabrane izuzeti su oni koji su na radnom zadatku, kao i oni koji rade treću smenu, dodao je predsednik.

Šta ako prekršite zabranu kretanja?

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović u emisiji na RTS-u „Upitnik“ rekao je da koga policija zatekne na ulici posle 20 časova , a nema pisanu dozvolu, biće im napisana krivična prijava, biće sprovedeni na kućne adrese, a onda će biti sprovedni krivični postupci.

U saopštenju Vlade Srbije :

„Građani Srbije nemaju razloga za paniku, jer će svi biti u potpunosti zbrinuti i biće im obezbeđeno sve što im je potrebno za normalan život e u novonastalim okolnostima.

Ova zabrana kretanja ne odnosi se na lica kojima je neodložno potrebna zdravstvena pomoć, kao i na određene grupe poljoprivrednih proizvođača.

Sve usvojene mere u prethodnom periodu, imaju za cilj isključivo očuvanje vašeg života i zdravlja, ali Vlada u ovoj borbi ne može pobediti sama već nam je neophodna saradnja sa svim građanima i njihova najveća moguća disciplina.

Samo svi zajedno, ujedinjeni i solidarni, možemo izaći iz ove bitke kao pobednici i uvereni smo da će tako i biti.“

Ako ste propustili