SPORTSKE IGRE MLADIH – TURNIR U ŠAHU

Drugi Regionalni turnir u šahu Dunav osiguranje Sportskih igara mladih biće održan u subotu 25. februara. Turnir počinje u 15 časova u prostorijama šahovskog kluba “Vidikovac”. Iz Sportskih igara mladih pozivaju sve dečake i devojčice koji i rekreativno igraju šah da se prijave i postanu deo najlepše sportske priče.

Direkorka takmičenja za šah dr Marija Lukić izjavila je:

  • Značaj ovakvih sportskih dogadaja za mlade je mnogostruk. Osim što doprinosi razvoju sportskog i takmičarskog duha, on predstavlja i veliko šahovsko druženje koje je dostupno svima. Početni turnir u Nišu okupio je veliki broj mladih šahista iz više gradova Srbije, koji su pokazali visok nivo znanja, u veoma jakoj konkurenciji u svim kategorijama. Posebno treba istaći da je turnir besprekorno organizovan, uz besplatno učešće svih takmičara. Nadam se da će i turnir u Beogradu proteći u sličnoj atmosferi i da će se odazvati veliki broj dečaka i devojčica koji vole šah.

Zainteresovani za učešće na turniru, mogu se prijaviti i online na sajtu igremladih.rs. Prve dva mesta na turniru obezbeđuju učešće na Državnom finalu koje će se ove godine održati u Banji Ždrelo.

Sportske igre mladih, su sportsko-edukativni projekat za decu i mlade osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta održavaju se u kontinuitetu od 1996. godine. Ove godine održavaju se 27. Sportske igre mladih u Hrvatskoj, Igre u BiH postoje već 13 godina, a Dunav osiguranje Sportske igre mladih u Srbiji proslaviće jubilej, 10. godina. Od osnivanja Igara do danas, u Igrama je učestvovalo više od 2.500.000 učesnika.

Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Evropi koja pruža priliku deci da potpuno besplatno od januara do avgusta učestvuju u profesionalno organizovanim takmičenjima u 10 sportova (mali fudbal, 3×3, rukomet, odbojka, tenis, stoni tenis, odbojka na pesku, šah, između dve vatre i atletika/trka na 60 m).

Ako ste propustili