Saradnja sa UAE u oblasti javne administracije

Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Branko Ružić razgovarao je danas sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u Srbiji Mubarakom Saidom Al Dahrijem o unapređenju bilateralne saradnje u oblasti rada javne administracije.

Ružić je ocenio da je lični odnos lidera dveju zemalja značajno doprineo i razvoju saradnje i prijateljskog odnosa između dva naroda, dodavši da srpski narod oseća veliku zahvalnost za podršku UAE, kako u razvoju naše privrede, tako i tokom nevolja koje su našu zemlju zatekle u vreme velikih poplava.

On je izrazio interesovanje za razmenu iskustva i znanja iz oblasti rada javne administracije, jer, kako je istakao, UAE ima napredan način rada i možemo mnogo bolje da sagledamo naše mogućnosti u pogledu savremene tehnologije i savremenog načina razmišljanja.

U tom pogledu, ministar je predložio i potpisivanje sporazuma o saradnji Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije i Ministarstva za poslove Vlade i budućnosti UAE.

Time bi se razvila saradnja u oblasti javne administracije, što uključuje modernizaciju, obuke za državne službenike, uslužne servise za građane i druge oblasti, navodi se u saopštenju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Foto:Ilustracija/pixabay

Ako ste propustili