RASPORED BESPLATNIH SPECIJALISTIČKIH PREGLEDA U „KUĆICI ZDRAVLjA“ NA VOŽDOVCU

Gradska opština Voždovac u saradnji sa Domom zdravlja “Voždovac” organizuje ambulantu na terenu “Kućica zdravlja” gde će građani moći da obave besplatne specijalističke preglede bez uputa i bez zdravstvene knjižice, kao i konsultacije sa lekarima od 2. do 8. oktobra, od 12:00 do 19:00 časova na “Trošarini”, ugao Bebelove bb i Save Maškovića, saopštili su iz opštine Voždovac.

RASPORED PREGLEDA:

2.10. Dan za penzionere: merenje pritiska, EKG, merenje nivoa šećera u krvi, tumačenje laboratorijskih nalaza, merenje telesne težine, telesne visine i bodi mas indeks, saveti o pravilnoj ishrani i fizičkoj aktivnosti, značaj vakcinacije protiv gripa, pneumokoka i Kovida 19 i ultrazvuk abdomena.

3.10. Dan za žene: obuka za samopregled dojki, savet o važnosti redovnog ginekološkog pregleda, prevencija karcinoma dojke i grlića materice, savetovanje o kontracepciji i ultrazvuk dojki.

4.10. Prevencija očnih bolesti: pregled oftalmologa, utvrđivanje dioptrije i pregled očnog dna.

5.10. Prevencija dijabetesa: savetovanje o ishrani i značaju fizičke aktivnosti, merenje glikemije, merenje telesne težine, telesne visine i bodi mas indeks, savet o pravilnoj primeni insulina, tumačenje laboratorijskih nalaza i ultrazvuk štitaste žlezde.

6.10. Family day prevencija zdravlja dece i omladine: pregled fizijatra, pregled stomatologa i pregled pedijatra.

7.10. Prevencija kardiovaskularnih bolesti: prevencija kardiovaskularnih bolesti, merenje pritiska, merenje telesne težine, telesne visine i bodi mas indeks, EKG, štetnost faktora rizika za nastanak hroničnih nezaraznih oboljenja – pušenje, gojaznost, slaba fizička aktivnost, ultrazvuk abdomena i ultrazvuk štitaste žlezde.

8.10. Dan mentalnog zdravlja i zdrave kože: prevencija nasilja, razgovori i saveti o mentalnom zdravlju mladih i preventivni pregledi mladeža dermatoskopom.

Foto:Ilustracija/pixabay

Ako ste propustili