Radnika „Infrastrukture železnice Srbije“ sinoć u Paraćinu fizički napali i povredili huligani

Danas, u subotu, 19. novembra 2022., u 2.00 sata, u Paraćinu, grupa huligana fizički je napala i pretukla radnika „Infrastrukture železnica Srbije“ S.Đ. dok je u radno vreme obavljao svoje redovne poslovne obaveze. Tom prilikom napadači su kolegi železničaru naneli više povreda do glavi i polomili mu nos.

S.Đ je zaposlen na poslovima elektrotehničara u Deonici za signalno-sigurnosne uređaje u Paraćinu, u „Infrastrukturi železnice Srbije“. On je noćas u 2.00 sata izašao na teren kod predsignala u stanici Paraćin, kako bi intervenisao i otklonio smetnje na signalno-sigurnosnim uređajima između železničkih stanica Paraćin i Ćićevac. Ispravnost i funkcionalnost signalno-sigurnih uređaja na srpskim prugama od vitalnog je značaja za bezbednost železničkog, ali i drumskog saobraćaja.

Tokom rada na otklanjanju smetnji na železničkoj infrastrukturi, železničara na obavljanju redovnih radnih zadataka napala je grupa nasilnika i tom prilikom nanela mu je teške povrede, saopštili su iz „Infrastrukture železnica Srbije“.

Foto:ilustracija / pixabay

Ako ste propustili