Promena trasa linija 708 i 709 u Zemun polju

Trase linija javnog prevoza u naselju Zemun polje menjaju se od četvrtka, 1. decembra, u skladu sa novom organizacijom saobraćaja, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Autobuske linije 708 – Novi Beograd (Blok 70A) – Zemun polje i 709 – Zemun (Novi grad) – Zemun polje će saobraćati iz Kurirske ulice preko novoizgrađenog nadvožnjaka u produžetku ulice S10 do Batajničkog druma 17. deo, Batajničkim drumom 17. deo i dalje preko Ulice Jurija Rakitina do Zemun polja.

Novom organizacijom linija JLPP u naselju Zemun polje i dalje je omogućena veza stanovnika naselja Plavi horizonti i Školsko dobro sa Zemun poljem preko novoizgrađenog nadvožnjaka u produžetku ulice S10, a takođe sa linijama BG voza preko novoizgrađenih železničkih stanica „Zemun”, „Zemun polje” i „Kamendin” (preko linije br. 709).

Do ove organizacije saobraćaja došlo je sa završetkom rekonstrukcije pruge Beograd (centar) – Stara Pazova – Novi Sad, u okviru čega je izvršena izgradnja nadvožnjaka iznad pruge i ukidanje pružnog prelaza sa Ulicom Jurija Rakitina, a na zahtev stanovnika naselja Plavi horizonti i Školsko dobro za boljom prostornom pristupačnošću TC „Zemun park” i ostalim sadržajima u njegovoj zoni.

Ako ste propustili