PROLEĆNO PUŠTANjE U RAD BEOGRADSKIH FONTANA I ČESAMA

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ je završilo pripreme i pustilo u rad gradske fontane i česme za ovu sezonu, s obzirom na to da je pred nama period lepog vremena i toplijih dana.

Gradske fontane ulepšavaju naš grad od proleća do kraja jeseni, odnosno u periodu od 1. maja do 1. oktobra. Sve fontane se prvo čiste, zatim se postavlja oprema, montiraju se mlaznice i osvetljenje. Poslednji korak je punjenje fontana vodom. Ove sezone grad će ulepšavati 40 fontana.

U sistemu održavanja JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ nalaze se 204 javne česme. Vodom iz distributivnog sistema Beogradskog vodovoda napaja se 197 česama. Sedam česama se napaja vodom sa prirodnih izvora: dve Vračarske česme u Bulevaru vojvode Putnika, Miloševa česma i Hajdučka česma na Topčideru, česma Kralja Aleksandra u Rakovici, Miljakovački izvor u parku kod toplane Miljakovac i Lovačka česma u Belom Potoku kod Lovačkog doma.

Molimo sve Beograđane i goste našeg Grada da svi zajedno vodimo računa i lepo se ophodimo u blizini fontana. Predviđeno je da fontane budu mesta okupljanja, odmora i opuštanja, ali nije dozvoljeno kupanje u njima, kako ljudi, tako i kućnih ljubimaca. Napominjemo da pored toga što ulazak u fontanu može da prouzrokuje kvar i štetu na instalacijama, može da dođe i do povređivanja ili strujnog udara. Zahvaljujemo svima na razumevanju. Ovaj apel upućujemo iz najbolje namere da sačuvamo živote ljudi, kao i javnu gradsku imovinu.

Izvor: JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“

Dodaci

Ako ste propustili

+ There are no comments

Add yours