Prekršajne prijave zbog nasilničke vožnje pod dejstvom alkohola i droge

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Uprave saobraćajne policije tokom noći isključili iz saobraćaja dvojicu vozača zbog nasilničke vožnje i jednog vozača koji je upravljao pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Saobraćajna policija je jutros oko 3 časa, na auto-putu Niš–Beograd, na Voždovcu, presretačem zaustavila 38-godišnjeg vozača automobila „škoda oktavija“, koji je upravljao brzinom od 172,1 kilometar na čas, na delu puta gde je ograničenje brzine 80 kilometara na čas.

Policija je alkotestiranjem vozača utvrdila da je imao 1,44 promila alkohola u organizmu.

Takođe, saobraćajna policija je sinoć oko 20.15 časova u Sremčici isključila iz saobraćaja 25-godišnjeg vozača automobila „audi A6“, koji se oglušio o policijsko naređenje da zaustavi vozilo, potom prošao dve raskrsnice kroz crveno svetlo i udario u ogradu jedne zgrade.

Saobraćajni policajci su noćas oko 1.50 časova zaustavili u Bulevaru oslobođenja 23-godišnjeg vozača automobila „BMV“, a proverama je utvrđeno da je imao 0,38 alkohola u organizmu, kao i da je bio pod dejstvom kanabisa.

Vozači su zadržani u službenim prostorijama policije i protiv njih će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

Ako ste propustili