Trend

Osumnjičen za prevaru u obavljanju privredne delatnosti

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su P. D. (1968) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti.

Kako se sumnja, on je kao odgovorno lice jednog privrednog društva u Novom Sadu, od 12. aprila 2022. do 31. maja ove godine, lažno prikazivao ili prikrivao činjenice i doveo u zabludu više dobavljača iz Beograda, Novog Sada, Sombora, Rume, Niša i Veternika da će im isplatiti isporučenu robu, iako je znao da je njegovo privredno društvo bilo opterećeno kreditima podignutim u više banaka, kao i preostalim dugom, usled čega je nastupila i blokada računa.

Na ovaj način P. D. je, kako se sumnja, oštetio dobavljače za 66.380.079 dinara.

On se, takođe, sumnjiči da je sa računa privrednog društva, pre nego što je bio blokiran, podigao 4.699.613 dinara i uplatio na svoj tekući račun, dok je za robu koju je, kako se sumnja, prodao na crno jednom preduzeću u Beogradu, na njegov račun uplaćeno 1.002.420 dinara.

Na ovaj način P. D. je, kako se sumnja, protivpravno prisvojio 5.702.033 dinara.

Osumnjičenom je određeno je zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, saopštili su iz MUP-a.