Oštećena fontana na Slaviji

Fontana na Slaviji ponovo je oštećena u noći između subote i nedelje, 11. i 12. decembra, kada je u nju udario automobil. Ovo je drugi takav incident za nešto više od dva meseca, saopštili su iz Javnog komunalnog preduzeća „Beogradski vodovod i kanalizadija”.

Ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Beogradski vodovod i kanalizacija” saniraju oštećenja na fontani. U saobraćajnoj nesreći oštećene su tri granitne ploče, reflektori, zeleni pojas oko fontane i pokidani kablovi od rasvete u prelivnom kanalu. Rasveta na fontani neće raditi dok traje rekonstrukcija.

Nažalost, ovo je četvrti put da vozila velikom silinom udaraju u fontanu. U oktobru, fontana na Slaviji je bila isključena 10 dana zbog sanacije granitnih ploča, zalivnog sistema i zelenog pojasa nakon saobraćajne nezgode. U 2019. godini oštećene su četiri granitne ploče, zalivni sistemi i rešetke na odvodnom kanalu. Sličan incident dogodio se i 2017. godine kada su u saobraćajnom udesu na kružnom toku Slavija učestvovala tri vozila, a jedno od njih je velikom silinom udarilo u fontanu, navodi se u saopštenju.

Ako ste propustili