Od početka godine 15 pešaka poginulo u saobraćajnim nezgodama

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da se tokom prethodnog dana u našoj zemlji dogodilo šest saobraćajnih nezgoda – pet u Beogradu i jedna u Kragujevcu, u kojima su oboreni pešaci prilikom prelaska kolovoza na pešačkom prelazu.

U navedenim nezgodama poginuo je 26-godišnji muškarac, jedno dete starosti dvanaest godina zadobilo je teške telesne povrede opasne po život, dok su još dva pešaka zadobila teške, a tri lake telesne povrede.

Sve saobraćajne nezgode dogodile su se u noćnim uslovima, odnosno u uslovima smanjene vidljivosti.

Ministarstvo upozorava na to da je od početka ove godine 15 pešaka poginulo, a 750 povređeno u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile na pešačkim prelazima.

S obzirom na to da je ovo period godine kada u saobraćajnim nezgodama strada najveći broj pešaka, apelujemo na vozače da povećaju opreznost i smanje brzinu kretanja vozila u zonama pešačkih prelaza kako bi mogli da bezbedno zaustave vozilo i propuste pešake.

MUP apeluje i na pešake da kolovoz prelaze isključivo nakon što se uvere da to mogu učiniti na bezbedan način, uključujući i prelazak na pešačkom prelazu.

Pripadnici Uprave saobraćajne policije će u narednom periodu intenzivirati kontrole brzine kretanja vozila u zonama pešačkih prelaza kako bi se unapredila bezbednost pešaka, dodaje se u saopštenju.

Ako ste propustili