Novogodišnja humanitarna bašta u „Jevremovcu”

Botanička bašta „Jevremovac” je u prazničkom duhu od 15. decembra do 15. januara, a svi posetioci će imati priliku da učestvuju u humanitarnoj akciji. Novogodišnju humanitarnu baštu organizuje Botanička bašta „Jevremovac” Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu u saradnji sa Srpskim filantropskim forumom i Koalicijom za dobročinstvo.

Reč je o zakupu stabala, što je omogućeno kompanijama, ambasadama i drugim organizacijama čiji zaposleni učestvuju u kreativnom delu ukrašavanja stabala. Polovina prikupljenih sredstava od zakupa stabala biće namenjena Botaničkoj bašti „Jevremovac” za obnovu biljnog fonda i organizaciju edukativnih programa za posetioce iz ugroženih društvenih kategorija. Druga polovina prikupljenih sredstava biće namenjena za kupovinu paketa hrane za najugroženije članove društva preko Srpskog filantropskog foruma, koji je u prethodnih godinu dana zajedno sa Koalicijom za dobročinstvo prikupio više od sto tona hrane za najugroženije tokom kampanje „Spasimo hranu, spasimo humanost” i Nacionalnog dana davanja 2021. i 2022. godine.

Centralni događaj Novogodišnje humanitarne bašte biće manifestacija i medijski događaj 26. decembra u 13 sati u Botaničkoj bašti „Jevremovac”, kada će uz organizovan prigodan program biti proglašeno najlepše okićeno stablo po glasovima publike. Glasanje za najlepše okićeno stablo je moguće u Botaničkoj bašti, kao i putem društvenih mreža Botaničke bašte „Jevremovac” do 25. decembra u ponoć.

Na društvenim mrežama biće objavljivane i informacije o terminima stručnih vođenja sa posebnim osvrtom na okićena stabla, biljkama koje su najčešće prisutne u prazničnim aranžmanima, kao i o istorijatu kićenja novogodišnjih stabala. Akciju je moguće podržati i pojedinačnim donacijama na linku https://www.donacije.rs/projekat/ng-basta/.

Ako ste propustili