Musicology Sessions se vraća u grad

Najveća ikona domaće šlageristike Bisera Veletanlić, poznati švedski bend DIRTY LOOPS i izraelski kompozitor Kutiman pridružuju se ovogodišnjem Musicology Sessions koncertnom serijalu koji donosi neverovatne muzičke događaje u Beograd. Ova sezona predstaviće neke od najuzbudljivijih muzičara današnjice, a Bisera Veletanlić uz pratnju VH band-a, DIRTY LOOPS i KUTIMAN predvode listu nezaboravnih izvođača. Prolećni deo sezone Musicology Sesions koncertnog serijala otvoriće poznati švedski bend DIRTY LOOPS. Trio koji je oduševio publiku širom sveta svojim jedinstvenim pristupom muzici nastupiće u klubu BitefArtCafe 17. aprila. Nakon devet godina ovaj sastav nam se vraća u srpsku prestonicu. Koncertom na kiši 2014. godine na Klemegdanu u okviru Musicology Festivala bend je stekao armiju fanova nastupivši po neverovatnim vremenskim uslovima. Bend koji kombinuje pop, rok i džez u svom jedinstvenom stilu, osvojio je srca publike i kritičara svojim energičnim nastupima i virtuoznim izvođenjem.

Sastav koji čine Aron Mellergård, Jonah Nilsson and Henrik Linder, osnovan je 2008. godine, u Štokholmu. Počeli su sa eksperimentisanjem i obradama popularnih pesama: „Baby“ (Justin Bieber), „Rolling in the Deep“ (Adele), and „Wake Me Up“ (Avicii), u nadi da će im to doneti velike nastupe i popularnost. Ova praksa rezultirala je ugovorom i saradnjom sa poznatim producentima Andreas Carlssonom i David Fosterom.

Prvi album „Loopified“ objavljen je 2014. godine, sa fokusom na njihove autorske kompozicije. Po objavljivanju albuma, Dirty Loops je započeo na svetsku turneju kao headliner-i ali i kao predgrupa poznatom sastavu Maroon 5.

Godine 2021. objavljen je album „Phoenix“, a 2022., Dirty Loops je sarađivao sa Cory Wongom i objavili su zajednički album „Turbo“.

Bend u 2023. godini ponovo kreće na turneju i trenutno rade na svom narednom albumu.

Intimni koncert Bisere Veletanlić uz pratnju Vasil Hadžimanov tria, održaće se 20. aprila. Bisera će vas očarati svojim prepoznatljivim zvukom koji predstavlja mešavinu velegradskih šansona, domaćih šlagera i džeza.

Biserina raskošna glasovna interpretacija, prefinjena elegancija i neponovljiv stil ostavili su neizbrisiv trag, a njeni hitovi i danas nas uspešno prenose u neka druga vremena.

Kroz svoju karijeru, Bisera Veletanlić stvarala je čarobne pesme poput „Milo moje“ i „Ne plači“, a svojom besprekornom interpretacijom uspevala da nas uvede u čarobni svet ljubavi sa pesmama „Ručak za dvoje“ i „Noć bez zvezda“. „Jedno leto kasno“, njen hit iz osamdesetih, i danas nas podseća na tople letnje noći i neka druga, lepša vremena.

Foto: Ilustracija / pixabay

Ako ste propustili