Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja osuđuje postupanje radnica Centra za socijalni rad u Blacu

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja osuđuje postupanje radnica Centra za socijalni rad u Blacu prema deci iz porodice Dačević.

Uz svo razumevanje za njihov odgovoran i težak posao, Ministarstvo poziva sve zaposlene u centrima za socijalni rad da u svom radu i postupanju prema deci budu naročito obazrivi i pažljivi.

Dobrobit i zdravlje dece je prioritet svih prioriteta i svi zaposleni u državnim službama, a naročito nadležnim za postupanje prema deci, moraju biti svesni toga.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja će, u okviru svojih nadležnosti, ispitati postupanje radnica Centra za socijalni rad u Blacu i na osnovu toga preduzeti odgovarajuće mere.

Ministarstvo je uvereno da je ovakvo ponašanje radnica Centra za socijalni rad izolovan slučaj i da je rad zaposlenih u institucijama socijalne zaštite isključivo u interesu korisnika, saopštili su iz ovog ministarstva.

Video možete pogledati OVDE

Foto:ilustracija/pixabay

Ako ste propustili