Manifestacija “Otvorene kapije Tvrđave” održaće se 8, 9, 10. i 11. juna

Manifestacija „Otvorene kapije tvrđave“ održaće se od 08. do 11. juna na Beogradskoj tvrđavi.

Na više lokacija na Beogradskoj tvrđevi organizovane su razne vežbaonice kako za najmlađe tako i za starije sugrađane.

Prvog dana, 08. juna, dana predviđeno je niz aktivnosti od 11.00 časova na više lokacija na Kalemegdanu, kao što je nordijski hod kod spomenika „Pobednik“, viteške borbe za klince i klinceze…

Drugog dana, 09. juna, isto je predviđena je đuskaonica sa početkom od 10 časova kod spomenika „Pobednik“, viteške borbe za klince i klinceze, a od 18 časova Pesničko-muzičko veče Živa reč – Pero i Miloš Zubac na letnjoj sceni (iza Galerije Prirodnjačkog muzeja).

Dana 10. juna „Đuskaonica“ kod „Pobednika“ počinje od 10 časova, a u blizini su organizovane ( Gornji grad Kalemegdana) i likovne radionice, viteške borbe za klince i klinceze. U 18.00 časova književno veče na letnjoj sceni (iza Galerije Prirodnjačkog muzeja).

Dana 11. juna od 12 časova koncert za decu uz Leontinu i HOR ČAROLIJA ispred ,,Pobednika”.

Kao završnica festivala „Otvorene kapije tvrđave“, 11. juna, sa početkom u 18 časova, biće održan koncert Odjeci Beogradskog Šopen Festa, sa podnaslovom ZA IVANU na platou pored spomenika Pobednik. Koncert je humanitarnog karaktera, kao podrška Ivani Matijević, osnivaču i umetničkom direktoru Beogradskog Šopen Fest-a. Putem donatorske kutije biće prikupljani dobrovoljni prilog publike, a prikupljena sredstva namenjena za lečenje Ivane Matijević. Koncert organizuje udruženje Kreartiva u saradnji sa JP ,,Beogradska tvrđava”.

Ako ste propustili