„Color run 2021” 28. novembra

Uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, manifestacija „Color run 2021” biće održana 28. novembra, sa početkom u 10 časova, saopštili su iz Sekretarijata za sport i omladinu, a prenosi beograd.rs.

Usled pandemije korona virusa i novih mera koje je Krizni štab predložio, trka će biti realizovana u modifikovanom obliku u pogledu broja takmičara, bez boja, zbog nemogućnosti uvoza i bezbednosti učesnika, kao i same rute, uz obavezno nošenje maski. To znači da će biti tri distance od sedam kilometara, 15 kilometara i 21 kilometar, a ne jedna od pet kilometara, kako je inače predviđeno programom i kako se realizuje godinama unazad, te da će takmičari biti puštani po grupama. U skladu sa preporukama, broj trkača ograničen je na 50.

Trkači u svakoj kategoriji počeće trku sa 15 minuta razmaka, i to u 10 časova startuje trka na 21 kilometar, u 10.15 časova trka na 15 kilometara i u 10.30 časova trka na sedam kilometara. Nakon trke, u Krokodilovom centru u Karađorđevoj 43, gde će se takođe nalaziti start i cilj trke, od 13 časova održaće se predavanje namenjeno deci školskog uzrasta, roditeljima i srednjoškolcima pod nazivom „Ishrana i suplementacija kroz vežbanje”. Zbog ograničenog broja mesta, rezervacija je obavezna putem mejl adrese: [email protected]. Predavanje će biti emitovano i na Jutjub kanalau: @KrokodilEngagingWords, navodi se u saopštenju.

Trka će ovoga puta imati i humanitarni karakter. Svi takmičari koji budu želeli, moći će da doniraju sredstva Institutu za neonatologiju za kupovinu novog sterilizatora za banku mleka, budući da se upravo u novembru obeležava Svetski dan prevremeno rođenih beba.

Svaki trkač dobiće startni paket u kojem će biti majica, broj i specijalno dizajnirana medalja. Za najbrže trkače pripremljene su i nagrade.

Foto:ilustracija/pixabay

Ako ste propustili