Biografija Ratko Ristić

Kandidat za gradonačelnika Beograda je i Ratko Ristić koji se nalazi na listi koalicije Dveri i Zavetnika ( koalicije Nacionalno okupljanje).

Ratko Ristić rođen je Loznica, 26. jul 1961, i univerzitetski je profesor na Šumarskom fakultetu i prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Beogradu.

Osnovnu školu i gimnaziju je završio u Beogradu. Šumarski fakultet, Odsek za vodoprivredu erozionih područja, upisao je 1981. a diplomirao 1985.

Radio je u Vodoprivrednoj organizaciji Beograd, kao projektant-saradnik na više idejnih i glavnih projekata regulacija korita bujičnih tokova. Tokom 1989. radio je u Beogradskoj istraživačkoj stanici. Od 1. marta 1990. zaposlen je na Šumarskom fakultetu, kao asistent‑pripravnik. Magistrirao je 1993, a doktorirao 2000. U zvanje docenta izabran je 2001, za vanrednog profesora izabran je 2006, a u zvanje redovnog profesora 2011.

Objavio je 100 naučnih radova: 32 u naučnim časopisima, od čega je 20 radova objavljeno u međunarodnim časopisima, dok je 68 predstavljeno na domaćim i međunarodnim naučnim skupovima. Kao autor ili koautor objavio je deset priloga u monografijama međunarodnog i domaćeg značaja. Napisao je univerzitetski udžbenik pod naslovom Hidrologija bujičnih tokova. Recenzirao je deset publikacija iz oblasti zaštite i unapređenja životne sredine, statistike i hidrologije. Učestvovao je na izradi 115 projekata i studija, kao odgovorni projektant ili projektant saradnik.

Ako ste propustili