Vučić primio čestitku premijera NR Kine

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas čestitku premijera Državnog saveta Narodne Republike Kine Li Kećanga povodom pobede na izborima za predsednika Srbije.

„Sa radošću sam primio vest o Vašoj pobedi na izborima za predsednika Republike Srbije. Dozvolite mi da Vam, u ime Vlade Narodne Republike Kine i u lično ime, uputim iskrene čestitke i najlepše želje. Uveren sam u to da će Srbija pod Vašim vođstvom postići još veći uspeh u ekonomskom i društvenom razvoju.

Kina i Srbija neguju duboko tradicionalno prijateljstvo. Nakon uspostavljanja sveobuhvatnog strateškog partnerstva 2016. godine, saradnja u raznim oblastima se razvijala i produbljivala, što je donelo konkretnu dobrobit za naša dva naroda.

Kina pridaje veliki značaj razvoju odnosa sa Srbijom i spremna je za dalje učvršćivanje tradicionalnog prijateljstva između dve zemlje, kao i za produbljivanje uzajamno korisne saradnje. Uveren sam u to da će, uz zajedničke napore dveju strana, sveobuhvatno strateško partnerstvo između Kine i Srbije stalno napredovati do novog nivoa“, navodi u čestitki premijer NR Kine Li Kećang.

Foto:Arhiva

Ako ste propustili