Beogradski manifest 2024.

Beogradski Manifest 2024. održaće se na Kalemegdanu od 17. do – 19. maja.

Manifestacija će se održati širom Kalemegdana i Beogradske tvrđave i biće podeljen u šest tematskih celina.

Ulaz na festival je besplatan, a radno vreme festivala je u petak od 15.00 do 21.00 i u subotu i nedelju od 11.00 do 21.00.

Najveća zona festivala je „Aduti Srbije„, u kojoj će više od 30 opština iz Srbije na maštovit i kreativan način predstaviti svoje kulturno, istorijsko i gastronomsko bogatstvo.

U okviru zone „Stvaran svet oko nas“ lepote svoje zemlje predstaviće gosti iz regiona koji će u okviru posebno osmišljenih štandova predstaviti svoju turističku ponudu, ali i autentične nacionalne specijalitete. Od prvog izdanja cilj ovog jedinstvenog festivala je da posetioci, na početku letnje turističke sezone, mogu na jednom mestu da se upoznaju i dožive deo atmosfere sa najzanimljivijih destinacija i manifestacija, a koje mogu da posete tokom godišnjeg odmora.

U okviru „Manifest bazara“ biće predstavljeni brojni izlagači, a posetioci će imati prilike da na jednom mestu vide raznorazne rukotvorine – mala umetnička dela vrednih ruku srpskih domaćica, a u ponudi će biti i ukusni ručno pravljeni domaći proizvodi.

Pored degustacija na štandovima vrednih domaćina, posetioci će u „Relax“ zoni moći da se opuste i sa svojom porodicom i prijateljima uživaju u muzici, ukusnim burgerima i domaćim kobasicama, ali i slatkišima i bogatoj ponudi pića.

Više o programu na LINK

Foto: Ilustracija / A.M

Ako ste propustili