Trend

Naselje koje očekuje nagli skok cena kvadrata

Tržište nekretnina trenutno beleži pad od preko 13 odsto ali to ne znači da nema zainteresovanih već su povećane kamate za stambene kredite što svakako utiče na pad prometa.

Takođe, i vlasnici stanova ne žele da smanje cenu nekretnine, čak šta više razmišljaju o povećanju jer treba znati da mnogi vlasnici stanova ukalkulišu u cenu i proviziju koju plaćaju agencijama, a koja nije mala. Naravno tu je i gradnja infrastrukture, ili samo njena najava, što u određenim naseljima što dovodi i do naglog povećanja cene kvadrata.

Jedno od tih naselja je i Kanarevo brdo i Miljakovac gde je povezanost sa svim delovima grada odlična, da li pričamo o gradskom prevozu ili pristupačnost obilaznici, Mostu na Adi i auto-putu. Nakon najave da će tu se otvoriti budući buvljak koji se seli sa Novog Beograda na Miljakovac tj. Kanarevo brdo cene kvadrata su uticale na blago povećanje. Cene kvadrata u novogradnji idu od 2.500 evra po kvadratu ali joj se približava i starogradnja po skoro istoj ceni, a po ličnom mišljenju tek treba očekivati skok i preko 3.500 evra po kvadratu zbog blizine svih saobraćajnica ali i blizine budućeg nacionalnog stadiona koji je preko obilaznice udaljen od Kanarevog brda i Miljakovca na 10 minuta.

Jedan deo Kanarevog brda koji još uvek nosi naziv Stari Košutnjak, koji se na neki način već spojio sa Dedinjem cene kvadrata teško je naći kvadrat ispod 2.000 evra, a oni sređeniji stanovi idu i preko 3.000 evra po kvadratu što već govori šta možemo očekivati i sa ostatkom Kanarevog brda. Naručito u onim delovima koji su kod Doma zdravlja Kanarevo brdo, osnovne škole, svih poznatih marketa i budućeg buvljaka.

Naselje Kanarevo brdo ubrzano se spaja sa Dedinjem, pa za par godine možemo očekivati velike promene u ovom naselju.

Foto: Ilustracija / A.M