Trend

Opersko gala veče 29. juna – Put ka Belkantu

Niz junskih koncerata Umetničkog ansambla „Stanislav Binički“ u Svečanoj sali Doma Vojske Srbije završavamo tradicionalnim operskim gala koncertom PUT KA BELKANTU u četvrtak, 29. juna od 20 časova.

Nikola Kitanovski, operski pevač i profesor solo pevanja na Fakultetu muzičke umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, osmislio je i 2006. godine pokrenuo projekat „PUT KA BELKANTU“, koji pruža mogućnost mladim pevačima (pre svega aktuelnim i diplomiranim studentima iz njegove klase,
ali i drugim odabranim, umetnicima) da javnim nastupima osiguraju svoje novostečene veštine, ili umeće i znanje iz oblasti umetničkog pevanja. Do sada, na više od 40 različitih koncerata učešće je uzelo 40 mladih umetnika i gostiju, koji su na taj način promovisali opersku umetnost i solo pesmu kako inostranih, tako i domaćih kompozitora, a sa Umetničkim ansamblom MO „Stanislav Binički“ do sada je održano 14 celovečernjih operskih gala koncerata.

Na programu 29. juna operske arije Pučinija, Dvoržaka, Verdija, Rosinija, Ofenbaha i drugih kompozitora izvodi 11 solista pod mentorstvom tenora Nikole Kitanovskog, a dirigent je Dragana Radaković.

Ulaz je slobodan.

Foto: Ilustracija / pixabay