Teslin dan sutra u Pionirskom gradu

Sportsko-rekreativni centar „Pionirski grad“ na Košutnjaku, biće 10.07.2016. godine domaćin manifestacije pod nazivom TESLA DAN, kako bi u „Teslijanskom duhu“ obeležili Nacionalni dan nauke i Dan rođenja Nikole Tesle. Tog dana, od 9 do 14 časova, održaće se pet paralelnih programa za decu, kako bi se zabavili ali i, metodom učenja kroz igru, naučili nove stvari.

Organizatori manifestacije su Dečiji kulturni centar Beograd, Energetski inovacioni centar Teslianum, Odbojkaški klub Apatin, NVO Volim prirodu i NVO Organska bašta. Događaj je podržan od strane uprave Grada Beograda i Info centra Delegacije EU u Srbiji, a čine ga pet paralelnih aktivnosti:

Muzičko-scenski program dečijeg hora „Čarolija“, koji će izvoditi atraktivne muzičke hitove, nastup dece-recitatora koji će govoriti citate Nikole Tesle, te EKOART RADIONICE u prirodi pod nazivom „Energija je svuda oko nas“. Deca će se na ovim radionicama, putem zanimljivih eksperimenata, upoznati sa obnovljivim izvorima energije: energijama sunca, vetra, vode i zemlje. Premijerno će biti izvedene numere iz prvog mjuzikla za decu „Tesla – tajna elektropije“, u izvođenju poznatih pevača i glumaca. Ovaj deo programa pripremio je Dečiji kulturni centar Beograd u trajanju od dva sata.

Tri radionice za decu Akademija malih genija – Tesla Genius, održaće EIC TESLIANUM u saradnji sa Asocijacijom CIVIS, a koje su razvijene u okviru istoimenog projekta koji je finansirala Fondacija Novak Đoković. Cilj radionica je da pomogne deci da poboljšaju svoje kognitivne veštine metodama koje je koristio Tesla.

Centar za promociju i edukaciju Organska bašta održaće pet radionica pod nazivom EKO TESLIANUM BAŠTA, gde će deca moći da na interaktivan način nauče mnogo o organskoj bašti, o pravilnom sađenju voća, povrća i drugih biljaka, kao i o tretiranju zemljišta.

Odbojkaški klub Apatin će na sportskim terenima držati treninge i RADIONICE ODBOJKE, gde će biti odigran i revijalni turnir u kom će učestvovati sva zainteresovana deca, koja će tako moći da nauče osnove ovog sporta.

Pet radionica „Da, volim prirodu“ biće realizovano u režiji NVO Volim prirodu, a na njima će deca učiti o prirodi i kako da se s njom povežu koristeći svoju kreativnost.

Pozivamo sve zainteresovane da svojim prisustvom uveličaju manifestaciju, a za sve dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju.

Izvor.tob.rs

Ako ste propustili