SUBOTA U ISTORIJSKOM MUZEJU – TOKOM MESECA DECEMBRA 2023.

Subota u Istorijskom muzeju” ulazi u poslednji mesec ove uspešne godine, a naše aktivnosti u okviru izložbe „Čekajući stalnu postavku” biće delom posvećene upravo predstojećim praznicima.

Izložba je koncipirana tako da daje uvid u pojedine celine buduće stalne postavke Istorijskog muzeja Srbije. Na njoj su prezentovani predmeti koji su pripadali rodonačelnicima i njihovim naslednicima iz dinastija Obrenović i Karađorđević, dok je poseban deo izložbe posvećen srednjovekovnom periodu srpske istorije.

Subota, 9. decembar od 13 časova – Stručno vođenje kroz izložbu „Čekajući stalnu postavku“ istoričara Nebojše Damnjanovića

Subota, 16. decembar od 13 časova – Tematsko vođenje „Dinastija Obrenović“ istoričara Lazara Sakića

Subota, 23. decembar od 13 časova – Tematsko vođenje „Država i društvo srpskog srednjeg veka“ istoričara Milorada Sretenovića

Subota, 30. decembar od 13 časova – Kreativna radionica „Praznici nam stižu!“ za decu uzrasta od šest do dvanaest godina – Naši najmlađi posetioci će nam ukazati čast da baš oni zatvore godinu u Istorijskom muzeju Srbije, kroz izradu svojih novogodišnjih čestitki. Tom prilikom, oni će se upoznati sa našom bogatom Zbirkom razglednica, a upravo će stare razglednice služiti kao uzor za njihove radove na kartonu i papiru. Radionicu vode istoričarka Olgica Lukanović i istoričarka umetnosti Marija Lakić. Prijava putem imejla je obavezna.

Izvor: IMUS

Ako ste propustili