Radno vreme trgovinskih i zanatskih radnji za predstojeće praznike 2023/24

Radno vreme trgovinskih i zanatskih radnji na teritoriji Beograda u vreme novogodišnjih i božićnih praznika, uređeno je gradskom Odlukom, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu.

Prema odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji Beograda, u vreme novogodišnjih i božićnih praznika, privredni subjekti koji obavljaju zanatsku i trgovinsku delatnost na teritoriji grada Beograda rade prema sledećem rasporedu:

  • Na dan 31.12, dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini marketi i dr.) moraju da rade najmanje u vremenu od 9 – 12 sati;
  • Na dan 01.01.2024. godine (Nova godina, ponedeljak), dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni;
  • Na dan 02.01, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje u vremenu od 9 – 12 sati;
  • Na dan 06.01, (Badnji dan, subota) dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini marketi i dr.) moraju da rade najmanje u vremenu od 9 – 18 sati;
  • Na dan 07.01, (Božić, nedelja), dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni.
  • Na dan državnog i drugog praznika (01, 02. i 07. januara 2024.godine) nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambenog asortimana i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni.
  • Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade od 0 – 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje u vremenu od 6 do 20 sati.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost, dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri (tri) dana pre dana državnog i drugog praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane Novogodišnjih i Božićnih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

Ako ste propustili