Počela nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije saopštilo je da je zvanično počela godina borbe protiv sive ekonomije, u okviru koje će Vlada sprovesti edukativnu kampanju i čitav niz mera za suzbijanje nelegalne trgovine i neprijavljenog rada.

Počela je nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“ a kao najvrednije nagrade su stan u Beogradu,automobil,putovanje…

U nagradnoj igri sa fiskalnim računima i slipovima mogu da učestvuju svi punoletni građani sa previbalištem ili boravištem na teritoriji Srbije.

Za učešće je neophodno prikupiti najmanje 10 fiskalnih računa ili 10 potvrda o plaćanju karticom, takozavnih slipova, izdatih između 1. januara i 31. marta, minimalne vrednosti 100 dinara po računu ili slipu.

Veći iznos računa ne povećava šansu za dobitak, ali zato građani koji plaćaju karticom dupliraju svoje šanse jer uz fiskalne račune dobijaju i slipove.

Sakupljene račune građani će moći od 1. februara da dostave u kovertama koje će biti besplatne i dostupne u svim filijalama Pošte Srbije.

Predviđena su četiri nedeljna izvlačenja nagrada tokom marta i početkom aprila.

Paralelno sa nagradnom igrom, biće organizovano i takmičenje opština i gradova u prikupljanju računa, a nagrada za najaktivnije lokalne zajednice biće wi-fi zona besplatnog interneta.

Vlada, u saradnji s NALED-om i društveno odgovornim kompanijama okupljenim u Savezu za fer konkurenciju, pokrenula je edukativnu kampanju i nagradnu igru sa ciljem jačanja poreske kulture i motivacije građana i privrede da se aktivno uključe u suzbijanje sive ekonomije.

Priređivač nagradne igre ispred Vlade je Ministarstvo finansija, u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave, a podršku pružaju i Poreska uprava, Državna lutrija Srbije i Republički sekretarijat za javne politike.

Izvor/fot0: Vlada Srbije

Ako ste propustili