Parlamentarni izbori?

Premijerka Srbije Ana Brnabić i predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratili su se javnosti i saopštili su da će biti raspisani izbori.

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je “Ne mislim da je sve što smo uradili savršeno, neke odluke smo morali da donosimo brzo, ali mislim da su rezultati neupitni i jasni“.

Izjavila je i da jedan od njenih „najvećih legata elektronska uprava“.

Računajte da imate moju ostavku na stolu. Izlaz iz krize su parlamentarni izbori do kraja godine, rekla je premijerka Srbije.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je:

“Verujem da ćemo ipak pronaći sagovornike među onima koji bi trebalo da imaju više odgovornisti, ako ne, idemo na izbore“.

„Jasno je da ćemo imati prevremene izbore, samo je pitanje meseca kad će biti održani. Tenzije u društvu se uvek rešavaju izborima, neki su pravili te tenzije čak i ne zato što su imali političke zahteve, već zato što su imali zahteve pojedinih tajkuna za sprovođenje njihovih interesa“.

„Kao predsednik republike čekaću ih na razgovorima, da ne bude da mi nismo želeli. Uputiću ih da je to jedini mogući način. Uputiću ih da je to jedini mogući način da do promena, koje toliko žele, dođe. Prelazne vlade neće biti, jer za prelaznu vladu je potrebna moja odluka, a takvu odluku nikada neću doneti. Po tom pitanju nema razgovora i nema pregovora nikakvih. Prelazne vlade neće biti ne zato što je to neki politički hir… To je uništavanje Srbije, razaranje Srbije. To bi značilo da Srbijom u tom trenutku upravlja jedan tajkun i nekoliko stranih centara moći, a ne građani Srbije preko svojih izabranih predstavnika“, rekao je predsednik Srbije.

Ako ste propustili