Otvaranje izložbe „Među oblacima“ JOVANE KRNETE 17.10.2022.

Izložba „Među oblacima“ umetnice Jovane Krnete biće otvorena u ponedeljak, 17. oktobra sa početkom u 19 sati u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu tržnog centra Galerija.

Izložba „Među oblacima” je druga samostalna izložba mlade beogradske umetnice Jovane Krnete i osma u nizu izložba kustoskog projekta “Perspektiva 22” fokusiranog na rad sa mladim i neafirmisanim autorima.

Posetioci će imati priliku da vide slike i crteže kroz koje se autorka najbolje izražavala kroz svoja bezbrojna putovanja među oblacima udobno slećući na svetske modne piste.

“Polazna tačka ove izložbe može se prepoznati upravo među oblacima, gde je autorka provela veliki deo prethodnih šest godina svog života, putujući širom zemaljske kugle. Lebdenjem na nebu, umetnica je u međuprostoru prepoznala jedini iskren prostor u kome može da osvesti životne visine i padove, istine i neistine, zatim prenešene na platno. Oličenje autentične umetnice u usponu, Jovana Krneta iznova konstruiše i dekonstruiše svoj alter ego na slici, s namerom da se oslobodi nametnutih informacija i uverenja, i da se vrati iskonski dečijem u sebi. Ova vrsta radoznale neopterećenosti ne može biti ništa drugo do primer vrhunske originalnosti i pronalaženja sebe u slikarstvu, plivajući nebom i oblacima, do ostvarenja opipljivog i osećajnog vizuelnog jezika”. Anja Paspalj

Jovana Krneta rođena je u Beogradu 1995. godine. Nakon završene srednje škole za dizajn tekstila, upisala je Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu. Sa 20 godina joj se ukazala mogućnost da se profesionalno bavi manekenstvom i upustila se u saradnju sa najvećim modnim kućama i putovanjem širom sveta. Njeni radovi su autobiografske prirode, inspirisani ličnim životom, spoj iskustva i senzacijama života i snova. Svoju prvu samostalnu izložbu imala je u julu 2020. u Galeriji O3ONE u Beogradu, tokom koje je pozvana da učestvuje na zajedničkoj izložbi na Art Weekend Belgrade.

Izložbu „Među oblacima“ organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijativa KvArt BW. Izložba će biti otvorena do 29. oktobra 2022. godine, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 19 časova. Ulaz na izložbu je slobodan.

Foto: Ilustracija / Aleksandar od Beograda

Dodaci

Ako ste propustili