Od septembra besplatan engleski jezik za predškolce i prečišćivači vazduha u Beogradu

Na konferenciji za medije gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je od septembra besplatan engleski jezik za sve predškolce i prečišćivač vazduha za sve vrtiće i osnovne i srednje škole.

„Besplatni engleski jezik za sve predškolce od septembra, to će biti novina. To roditelji uglavnom posebno plaćaju kao uslugu, a mi ćemo se potruditi da im to obezbedimo, dakle da to bude besplatno. Od septembra ćemo u svim prostorijama vrtića, osnovih i srednjih škola obezbediti besplatne prečišćivače vazduha. Od septembra će Grad to da obezbedi, biće u svim prostorijama biće jedan prečiščivač vazduha. Mi ćemo to servisirati, a to sredstva ćemo obezbediti kroz ovaj rebalans“.

Gradonačelnik je takođe najavio postavljanje 102 stanice za komunalnu miliciju i da očekuje da projekat bude realizovan do proleća sledeće godine.

Osvrnuo se i na gradski prevoz gde očekuje da će do kraja juna početi sa radom i aplikacija za naplatu karata, a početkom jula prodaja karata na 300 najprometnijih trafika u Beogradu.

Ako ste propustili