Objavljivali apele za pomoć lažno prikazujući zdravstveno stanje deteta

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici policije u Beogradu uhapsili V. J. (1986) i D. J. (1982) zbog sumnje da su, kako bi stekli protivpravnu imovinsku korist, prevarili više građana dovodeći ih u zabludu da uplaćuju novac za lečenje obolelog deteta.

Osumnjičeni se terete za to da su od jula 2020. do kraja marta ove godine u štampanim i elektronskim medijima objavljivali apele za pomoć lažno prikazujući zdravstveno stanje deteta (2016).

Oni su, kako se sumnja, obmanjivali oštećene da im uplaćuju novac na račune otvorene u više banaka i na taj način stekli protivpravnu imovinsku korist.

Zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo prevara u saizvršilaštvu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

S obzirom na to da se sumnja da ima više oštećenih, policija je uputila poziv građanima koji su prevareni na ovaj ili sličan način da se jave na brojeve telefona: 011/279-75-17 i 064/892-78-44, navodi se u saopštenju.

Ako ste propustili