Obaveštenje za građane o postupanjima po prijavama o padu grana ili stabala drveća nakon vremenskih nepogoda

Svaki pad grana ili stabala drveća koji ometa kretanje pešaka i vozila na javnim saobraćajnim površinama (trotoar i kolovoz), pristup objektima javne namene i hitnim službama, obavezno prijaviti JKP „Zelenilo Beograd“ na mail adresu [email protected] ili telefonom Servisnom centru grada Beograda na telefon 0800-110-011.

Ukoliko je lomom grana ili stabala drveća, koja se nalaze na javnim površinama, došlo do oštećenja privatne imovine građana (motorna vozila, priključna vozila, fasade zgrada, prozori na objektima i sl.), u postupku prijavljivanja nezgode radi nakande materijalne štete, OBAVEZNO je sačinjavanje fotodokumentacije kao dokaza o nezgodi, kao i prijava nezgode JKP „Zelenilo Beograd“ na mail adresu [email protected] i Sekretarijatu za inspekciju, nadzor i komunikaciju – Odeljenju za dežurni i komunalni inspekcijski nadzor (27. marta 43-45, Beograd) na telefon 3222-262. Građani koji imaju aktivnu polisu osiguranja od nezgode, trebaju obavestiti i nadležnu osiguravajuću kuću. Naknada štete koja je nastala padom grana ili stabala sa površina u privatnom vlasništvu, ostvaruje se u parničnom postupku prema vlasniku/korisniku parcele pred nadležnim sudom.

Preporuka je da do dolaska nadležnih službi građani ne uklanjaju samostalno palo granje i stabla.

Ukoliko je potrebno ukloniti oštećena vozila sa mesta nezgode, rešenjem komunalnog inspektora Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju će se to sprovesti preko JKP „Parking servis“.

Izvor: opština Zvezdara

Ako ste propustili