Neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za tehniku, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, Posebnim javnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, uhapsili su S. L. (1994), N. V. (1991) i B. M. (2001) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga, prevara i falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica.

Sumnja se da su oni prevarili više građana tako što su na Fejsbuku organizovali nagradnu igru preko lažne stranice Narodne banke Srbije, koristeći njen logo i od učesnika tražili podatke sa platnih kartica kako bi učestvovanjem dobili priliku da udvostruče novac koji imaju na platnom računu.

Oštećeni građani su im dostavljali podatke o platnoj kartici i stanju na računu, a oni su, kako se sumnja, novac sa tih računa prebacivali na naloge za onlajn klađenje, a potom ga i podizali.

Sumnja se da su na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 20.000.000 dinara za koliko su i oštetili građane.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu, saopštili su iz MUP-a.

Ako ste propustili