Iz saobraćaja isključena dva vozača zbog nasilničke vožnje

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici saobraćajne policije u Beogradu isključili iz saobraćaja dvojicu vozača automobila zbog nasilničke vožnje.

U saopštenju se navodi da će protiv jednog od njih biti podneta i krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Policija je noćas oko 1.45 časova na Zrenjaninskom putu pokušala da zaustavi „fijat punto“ kojim je upravljao 20-godišnjak, ali se on oglušio o naređenje policijskih službenika i nastavio da vozi.

On je prošao kroz nekoliko crvenih svetala na semaforu, nakon čega ga je patrola zaustavila, a alkotestiranjem je utvrđeno da je imao 0,72 promila alkohola u organizmu.

Prilikom odvođenja na testiranje na psihoaktivne supstance, on je više puta pesnicom u glavu udario 40-godišnjeg policajca i naneo mu lakše telesne povrede.

Pomenuti mladić je zadržan u službenim prostorijama policije i protiv njega će biti podneta odgovarajuća prekršajna i krivična prijava.

Saobraćajna policija je iste noći oko 00.50 časova u Surčinskoj ulici zaustavila 37-sedmogodišnjeg muškarca koji je, kako je utvrđeno alkotestiranjem, automobilom „fijat punto“ upravljao sa 2,26 promila alkohola u organizmu.

Vozač je zadržan u službenim prostorijama policije i protiv njega će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave, dodaje se u saopštenju.

Ako ste propustili