I dalje traje potraga za nestalom devojčicom iz Bora

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova aktivirali su sistem Pronađi me za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka dvogodišnje devojčice u mestu Banjsko Polje kod Bora što je prva aktivacija ovog sistema u Srbiji.

Foto: MUP

Devojčica Danka Ilić, starosti dve godine nestala je danas oko 13,45 časova u naselju Banjsko Polje, ul. Vojvode Radomira Putnika br. 19, grad Bor. Smeđe kose, braon očiju, visine oko 85 cm. Na sebi je u trenutku nestanka imala maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone i crne patike.

U potragu za devojčicom uključeni su pored, policije, pripadnici Žandarmerije, vatrogasci, dobrovoljno-spasilačko društvo, građani, a koriste se kvadovi, dronovi, psi tragači i helikopteri.

Pristup porodičnoj kući devojčice zabranjen je građanima i novinarima, zbog pretrage terana.

„Živimo u Boru. Dovela sam ih da se malo istrče i prošetaju. Moji su poreklom odavde i kao dete sam tu često boravila. Dok sam se okrenula, nije je bilo. Ona još nema dve godine, u maju će ih napuniti. Ne govori još. Zvala sam je, dozivala, nije mi se odazvala. Tu u blizini ima jedna šumica. Molim Boga da je što pre nađemo“,izjavila je majka juče za medije.

Ukoliko imate bilo kakve informacije odmah pozovite policiju na 192.

Informacije su objavljene na sajtu MUP-a http://pronadjime.mup.gov.rs/

Ako ste propustili