Grejna sezona 2023/24. – danas počinje isporuka toplotne energije

Zvanično je počela 58. grejna sezona u Beogradu i svi toplotni izvori „Beogradskih elektrana“ će danas u popodnevnim satima započeti proizvodnju toplotne energije i zagrevanje toplovodne mreže, saopštili su iz Beogradskih elektrana.

Korisnici mogu da očekuju da će njihovi stanovi biti zagrejani u večernjim satima.

Molimo građane da u prvim danima grejne sezone imaju strpljenja i da prijavljuju samo curenja vode iz instalacija i negrejanje celih zgrada. Te vrste kvarova je moguće prijaviti isključivo pozivom na broj telefona Servisnog centra grada Beograda 11-0-11, a apelujemo da to čine upravnici stambenih zajednica ili predsednici kućnih saveta, saopštili su iz Beogradskih elektrana.

Na taj način moguće je sprečiti zagušenja telefonskih linija i nepotrebno čekanje na uspostavljanje veze sa operaterima u Servisnom centru. Naglašavamo da je prioritet otklanjanje kvarova koji se odnose na curenja vode iz instalacija. Takođe, zbog velikih razlika u jutarnjim, maksimalnim ostvarenim dnevnim i večernjim temperaturama spoljašnjeg vazduha, u narednim danima „Beogradske elektrane“ će nastaviti sa prilagođenim radom postrojenja i snabdevanjem potrošača toplotnom energijom, kako je definisano Odlukom o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu, saopštili su iz Beogradskih elektrana.

Ako ste propustili