ČETVRTA SEZONA CIKLUSA KONCERATA „MUZIKOM KROZ MUZEJ”: KONCERT KLAVIRSKOG DUA „BALKANIK”

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” imaju zadovoljstvo da Vas pozovu da u četvrtak 4. aprila u 20 časova prisustvujete koncertu klavirskog dua „Balkanik ”, dvanaestom koncertu u okviru četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Klavirski duo „Balkanik” čine pijanistkinje iz Banjaluke Jasna Đurović i Marija Gođevac.

Na programu su kompozicije Volfganga Amadeusa Mocarta, Morisa Ravela, Valerija Gavrilina, Sergeja Rahmanjinova i Aleksandra S. Vujića, a pored njih, kao prepoznatljiva osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, biće izvedena i numera iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na telefon 064/ 858- 1296.

Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 19 časova.

Cena karte iznosi 250 RSD.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije.

Takođe, na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije se nalaze i svi snimci koncerata prethodnih sezona ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Podsećamo Vas da su u Istorijskom muzeju Srbije prezentovane izložba „Čekajući stalnu postavku” i njen tematski dodatak, gostujuća izložba Muzeja Republike Srpske iz Banjaluke pod nazivom „Orao, lav i krin – Heraldika srednjovekovnih srpskih zemalja”, koje zainteresovani građani mogu da posete svakoga dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 20 časova (prodaja ulaznica do 19 časova).

Ako ste propustili