BETMEN ROBIN BEOGRAD: Predstava koja vas sigurno neće ostaviti ravnodušne

Ovo je priča o ljubavi, o porodici, praštanju i razumevanju. Priča o generacijskim razlikama i generacijskom pomirenju. O Beogradu, surovom i predivnom u isto vreme i nikad dovoljno osvetljenom da se u njemu ne bismo gubili.

BETMEN ROBIN BEOGRAD je pozorišna postmoderna predstava nastala po romanima „Betmen nad Zvezdarom“ (1996) i „Robin sa Krsta“ (2020) Jelene Bogavac. Kao pozorišna rediteljka, ali i autorka ovih romana, Jelena Bogavac je sa glumcima Reflektor teatra uradila predstavu koja kombinuje tekst dve knjige, spajajući tako dva vremena: devedesete i ove sada, dvadesete, u Beogradu.

U okviru trupe sa kojom radi veoma dugo Jelena Bogavac je zajedno sa Aleksom Bugarčićem, Jovanom Zdravkovićem, Markom Panajotovićem, Igorom Markovićem, Pavlom Grebenarom, Rastkom Vujisićem, Antonom Gerzinom i Predragom Vasićem napravila autorski projekat u kom se bavi pitanjima mladosti, herojstva, pobune, osećaja za društvo i socijalnu pravdu.

Predstava prati tri generacije u jednoj porodici na način da se sa likovima u njoj može poistovetiti gotovo svako i daje neobičnu sliku o vremenu koje je prošlo (ili nije) i o ovom koje je došlo (ali je suštinski nepromenjeno), i o mladim ljudima koji u tom svetu traže svoje mesto.

Sledeće izvođenje ove predstave koju nikako ne smete propustiti je 28. septembra sa početkom u 21č na Dorćol Platzu (Dobračina 59b).

Foto:pixabay/ilustracija

Ako ste propustili