Vozači u obavezi da kontrolišu ulazak putnika bez maski u vozila

Sekretarijat za javni prevoz uputio je obaveštenje svim prevoznicima javnog linijskog prevoza u Beogradu da su vozači u obavezi da kontrolišu ulazak putnika bez maski u vozila, navodi se u saopštenju tog sekretarijata.

Prednja vrata su opredeljena za ulazak putnika u vozila javnog linijskog prevoza.

„Ukoliko putnik u vozilo uđe bez maske vozno osoblje je u obavezi da putnika upozori da ga napusti. U situaciji u kojoj bi putnik bez maske odbio da napusti vozilo, vozač je dužan da kontaktira dispečera u upravljačkom centru Sekretarijata za javni prevoz, koji će o tome obavestiti najbližu patrolu koja vrši kontrolu“ -ističe se u saopštenju.

Podseća se da su na vozilima, kao i u unutrašnjosti vozila javnog linijskog prevoza istaknuta obaveštenja, kao i natpisi o zabranjenom ulasku u vozilo bez zaštitne maske. Takođe da će se od ponedeljka, 5. oktobra vršiti intenzivnije kontrole poštovanja mere nošenja zaštitnih maski u vozilima gradskog prevoza.

„Podsećamo javnost da je, od 6. jula.2020. godine, na snazi odluka o zabranjenom ulasku putnika u vozila JLPP-a bez zaštitne maske, kao i da je za nepoštovanje ove odluke predviđena kazna od 5.000 dinara. Sprovođenje te odluke kontroliše Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja Srbije uz asistenciju Komunalne milicije“ – navodi se u saopštenju.

Ako ste propustili